Poziv za vstop v partnerstvo LAS SSD

V skladu z Uredbo o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014 ÔÇô 2020 (Uradni list RS, ┼ít. 42/2015 z dne 16.6.2015) partnerji obstoje─Źe Lokalne akcijske skupine Spodnje Savinjske doline (LAS SSD) objavljajo

Javni poziv za vstop v partnerstvo Lokalne akcijske skupine Spodnje Savinjske doline na obmo─Źju ob─Źin Braslov─Źe, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko, ┼Żalec.

Ob─Źine Spodnje Savinjske doline (Braslov─Źe, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko, ┼Żalec) in Lokalna akcijska skupina (LAS SSD) za razvoj pode┼żelja na obmo─Źju Spodnje Savinjske doline vabijo, da v novem programskem obdobju 2014ÔÇô2020 postanete njen ─Źlan. Povabilo velja tako za obstoje─Źe ─Źlane iz obdobja 2007-2013 kot za nove ─Źlane.

LAS SSD bo tudi v novem programskem obdobju organizirana kot pogodbeno partnerstvo javnih in zasebnih subjektov, ustanovljeno z namenom uresni─Źevanja Lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (pristopa CLLD) na obmo─Źju ob─Źin Braslov─Źe, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko, ┼Żalec.

Namen CLLD je spodbujanje celovitega in uravnote┼żenega razvoja lokalnega obmo─Źja po pristopu ┬╗od spodaj navzgor┬ź ob upo┼ítevanju razvojnih potencialov in zmogljivosti obmo─Źja ter aktivno vklju─Źevanje prebivalstva v skupno na─Źrtovanje in odlo─Źanje o lastnem lokalnem razvoju. Vzpostavljeno lokalno partnerstvo bo imelo nalogo, da oblikuje in izvede celovito strategijo lokalnega razvoja v smeri naslednjih tematskih podro─Źij ukrepanja:

 • ustvarjanje delovnih mest,
 • razvoj osnovnih storitev,
 • varstvo okolja in ohranjanje narave ter
 • ve─Źja vklju─Źenost mladih, ┼żensk in drugih ranljivih skupin.

Partnerstvo v LAS sestavljajo po na─Źelu tripartitnosti predstavniki javnih in zasebnih lokalnih socialno-ekonomskih sektorjev, s stalnim prebivali┼í─Źem, sede┼żem ali izpostavo na obmo─Źju ob─Źin Braslov─Źe, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko, ┼Żalec in sicer iz:

 • javnega sektorja (ob─Źine, javni zavodi in druge javne institucije),
 • ekonomskega sektorja (podjetniki, podjetja, kmetje podjetniki in druge ekonomske institucije) ter
 • zasebnega sektorja (zainteresirani posamezniki, kmetje, kme─Źke ┼żene in mladi, predstavniki nevladnih organizacij in drugi predstavniki civilne dru┼żbe).

V lokalno partnerstvo se lahko vklju─Źijo tudi pravne osebe javnega prava, dru┼ítva in druge pravne osebe zasebnega prava v javnem interesu, ki imajo sede┼ż izven obmo─Źja LAS, vendar delujejo na obmo─Źju LAS.

─îlanstvo v LAS je prostovoljno in odprtega tipa, dostopno vsem pod enakimi pogoji. Vklju─Źitev v LAS predpostavlja odgovorno in aktivno delovanje v prid celostnemu in trajnostnemu razvoju obmo─Źja. Pravice ─Źlanov so:

 • da sodelujejo pri pripravi strategije lokalnega razvoja za programsko obdobje 2014-2020,
 • da volijo in so izvoljeni v organe LAS,
 • da so seznanjeni z letnimi programi dela in poslovanjem LAS,
 • da uresni─Źujejo osebne in javne interese povezane s cilji LAS.

V kolikor ┼żelite ostati oz. postati partner LAS SSD v programskem obdobju 2014 ÔÇô 2020, vas prosimo, da izpolnite prilo┼żeno pristopno izjavo. Zaradi izvedbe nadaljnjih aktivnosti za oblikovanje partnerstva LAS SSD vas prosimo, da nam pristopne izjave posredujete do 7.7.2015 na naslov Razvojna agencija Savinja, LAS SSD, Ulica heroja Staneta 3, 3310 ┼Żalec ali na e-naslov las.ssd@ra-savinja.si.

V─Źlanitev v LAS SSD bo mo┼żna tudi po preteku navedenega roka, kajti javni poziv za vstop v partnerstvo LAS bo odprt do zaklju─Źka programskega obdobja 2014 – 2020.

Za dodatne informacije v zvezi s ─Źlanstvom v LAS SSD smo dosegljivi na sede┼żu Razvojne agencije Savinja, po telefonu 03 713 68 60 ali na elektronskem naslovu las.ssd@ra-savinja.si.