Potrjen LAS SSD in SLR

V ponedeljek, 17.10.2016 smo prejeli Odlo─Źbo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, s katero je potrjena Strategija lokalnega razvoj Spodnje Savinjske doline s tem pa tudi LAS SSD.

Potrditev LAS pomeni, da imamo pravico do kori┼í─Źenja sredstev iz Evropskega kmetijskega in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sredstva so namenjena za izvajanje Strategije lokalnega razvoja na obmo─Źju ob─Źin: Braslov─Źe, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko in ┼Żalec v programskem obdobju 2014-2020. Operacije oziroma projekti se bodo izvajali na osnovi javnih pozivov, ki jih bo LAS SSD pripravil in objavil na svoji spletni strani. Odlo─Źba, ki smo je dobili bo pravnomo─Źna 17.11.2016. Pri pripravi Javnega poziva moramo upo┼ítevati predpise in navodila Posredni┼íkega organa EKSRP in ESRR, ki so ┼íe vedno v pripravi.

Vsi, ki se bodo prijavili na Javni poziv morajo izhajati iz naslednjih ┼ítirih tematskih podro─Źij:
ÔÇó ustvarjanje delovnih mest,
ÔÇó razvoj osnovnih storitev,
ÔÇó varstvo okolja in ohranjanje narave ter
ÔÇó ve─Źja vklju─Źenost mladih, ┼żensk in drugih ranljivih skupin, ki so opisana v Strategiji lokalnega razvoja SSD.

Strategija lokalnega razvoja SSD je objavljena na spletni strani LAS SSD (www.las-ssd.si).

Vsi prijavitelji bodo morali imeti za realizacijo operacij, ki jo bodo prijavili na Javni poziv, zagotovljene druge oz. lastne vire financiranja.

Nepovratna javna podpora se upravi─Źencem izpla─Źuje na podlagi zahtevkov za izpla─Źilo. Pred vlo┼żitvijo posameznega zahtevka za izpla─Źilo mora biti operacija, na katero se zahtevek za izpla─Źilo nana┼ía, oziroma posamezna aktivnost zaklju─Źena. Vsi ra─Źuni, ki jih upravi─Źenec uveljavlja v zahtevku za izpla─Źilo, morajo biti pla─Źani in pridobljena morajo biti vsa potrebna dovoljenja.