PREDSTAVITEV LAS 2014-2020

LAS V OBDOBJU 2014-2020

KAJ JE LAS?

USTVARJAMO POGOJE ZA KVALITETEN LOKALNI RAZVOJ

LAS Spodnje savinjske doline (LAS SSD) ÔÇô javno-zasebno partnerstvo za razvoj pode┼żelja ÔÇô je bila ustanovljena 3.12.2007 na ustanovnem zboru ─Źlanov LAS, s podpisom Pogodbe o ustanovitvi partnerstva ÔÇô Lokalne akcijske skupine za razvoj pode┼żelja.

LAS je sestavljena po na─Źelu tripartitnosti iz predstavnikov javnega sektorja, civilne dru┼żbe in zasebnega sektorja, s ciljem uresni─Źevanja skupnih interesov na podro─Źju razvoja pode┼żelja.

Lokalno akcijsko skupino Spodnje Savinjske zastopa Razvojna agencija Savinja. Status LEADER oz. delujo─Źe LAS je pridobila 17.4.2009 in s tem pravico do ─Źrpanja sredstev iz 4. osi Programa za razvoj pode┼żelja za sofinanciranje skupnih projektov na┼íega obmo─Źja. Cilj LAS SSD je implementacija Lokalne razvojne strategije oz. realizacija ciljev zastavljenih v LRS.

Obmo─Źje LAS SSD predstavlja geografsko in gospodarsko obmo─Źje ob─Źin Spodnje savinjske doline: Braslov─Źe, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko in ┼Żalec

USTVARJANJE DELOVNIH MEST

Spodbujanje podjetni┼íke aktivnosti, inovativnega povezovanja lokalnih dele┼żnikov za skupen nastop na trgu, usposabljanja in izobra┼żevanja za ve─Źjo podjetnost podjetnikov, kmetovalcev in drugih, ki se ukvarjajo s pridobitno dejavnostjo.

─îISTO OKOLJE IN OHRANJANJE NARAVE

Spodbujanje razvoja inovativnih pristopov in modernih praks za izbolj┼íanje ali ohranjanje stanja narave in okolja ter izvedba aktivnosti ozave┼í─Źanja o pomenu varovanja okolja in sobivanja z naravo ter prilagajanja podnebnim spremembam.

RAZVOJ OSNOVNIH STORITEV

Zagotovitev infrastrukturnih pogojev za doseganje vi┼íje kakovosti ┼żivljenja ter nadgradnja obstoje─Źih in razvoj novih programov za doseganje vi┼íje kakovosti ┼żivljenja (podjetni┼íki in dedi┼í─Źinski programi,┬á kakovostno pre┼żivljanje prostega ─Źas ipd.)

VE─îJA VKLJU─îENOST RANLJIVIH SKUPIN

Spodbujanje dru┼żbene povezanosti in socialne vklju─Źenosti (razvoj, izvedba in promocija programov aktivnega vklju─Źevanja ranljivih socialnih skupin v dru┼żbo ter spodbujanje medgeneracijske solidarnost in sodelovanja)