EPRŠDVRANSKO

EPRŠDVRANSKO

60%

Energetska prenova razsvetljave ŠD Vransko

Trajanje: september 2020 ÔÇô april 2021

┼áportna dvorana Vransko je ve─Źnamenska dvorana, ki se uporablja za ┼íportno vzgojo u─Źencev Osnovne ┼íole Vransko-Tabor, za ┼íolske prireditve,za ┼íportno vadbo, za ┼íportna tekmovanja, za proslave ob dr┼żavnih praznikih, za ob─Źinske prireditve, za glasbene koncerte in druge kulturne prireditve, za ve─Źje razstave, za jubilejne prireditve itd..
Obstoje─Źa razsvetljava z metal halogenimi reflektorji ima ve─Ź izrazitih slabosti: velika poraba elektri─Źne energije, visoki stro┼íki vzdr┼żevanja ter dolgi ─Źasi doseganja polnega svetlobnega toka, ki ne omogo─Źajo takoj┼ínjega vklopa v primeru izpada elektri─Źne energije. V okviru operacije je zato na─Źrtovana njihova zamenjava z var─Źnimi, bolj u─Źinkovitimi in za vzdr┼żevanje cenej┼íimi LED reflektorji. Poleg osnovnega cilja operacije pa ┼żelimo v okviru operacije tudi promovirati ukvarjanje s ┼íportom in zdrav ┼żivljenjski slog med tistimi skupinami prebivalstva, ki so se do sedaj izkazale za slab┼íe vklju─Źene in za katere lahko ┼íport predstavlja na─Źin socialne aktivacije (invalidi, starej┼íi brezposelni) ali pomo─Ź pri premagovanju vse bolj prisotnih tegob sodobnega ─Źasa kot je npr. izgorevanje na delovnem mestu (zaposleni).

Kazalniki operacije:

  • ┼ítevilo LED reflektorjev: 45 kosov
  • ┼ítevilo sistemov DALI krmiljenja: 1
  • ┼ítevilo izvedenih promocijskih delavnic: 1 promocijska delavnica

Skupna vrednost operacije je 40.385,73 EUR, znesek sofinanciranja EKSRP zna┼ía 28.252,80 EUR (70%). Partnerji operacije so Ob─Źina Vransko, Zveza za ┼íport invalidov Slovenije, Gomark, d.o.o. in Zavod za kulturo, turizem in ┼íport Vransko.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î