GOSTUS2018

GOSTUS2018

60%

Gostoljubnost za uspeh

Namen operacija GOSTUS2018 je spodbujanje ustvarjanj novih delovnih mest, razvoju podjetni┼ítva ter dru┼żbene povezanosti in socialne vklju─Źenosti. Z operacijo bomo izobra┼żevali in usposabljali brezposelne ┼żenske, mlade in ostale brezposelne, ki se ┼żelijo preizkusiti v podjetni┼ítvu, v novih zaposlitvah ali na nek drugi na─Źin vklju─Źiti v dru┼żbo.

Operacija je namenjena ranljivim skupinam (brezposelne ┼żenske, mladiÔÇŽ). Dobili bodo znanje za delo v mened┼żmentu, podjetni┼ítvu, gostinstvu/kulinariki, gospodinjstvu, spoznali bodo osnove ra─Źunalni┼ítva in tujih jezikov. Operacija omogo─Źa krepitev znanja prebivalcev, ki jim bo omogo─Źilo la┼żjo zaposlitev ali pa la┼żji obstoj v podjetni┼ítvu.

Cilji se bodo v prvi fazi izpolnjevali preko delavnic z razli─Źnimi temami mened┼żmenta, podjetni┼ítva, gospodinjstva ter gostoljubnosti in jezikovnih te─Źajev (angle┼í─Źina, ┼ípan┼í─Źina in nem┼í─Źina) in v drugi fazi bomo izvedli strokovne ekskurzije, obiskali gostilne, hotele in penzione, nudili coaching ali osebna svetovanja za ┼żenske.

Kazalniki operacije

Izvedene delavnice, usposobljeni udele┼żenci, izvedena strokovne ekskurzija Tagungshaus Hohewand v Avstriji, v Sloveniji bomo obiskali: turisti─Źno kmetijo Tremel, kmetjo Vimplsek iz Radelj; turisti─Źno kmetijo v Litiji. Prakse za mlade se bomo udele┼żili v Conference center Ashley v Manchestru, Centro de Estudio y Trabajo (CET) Saomar v ┼ápaniji in center za prakso Whaehring na Dunaju. Izvedeno bo tekmovanje v kulinariki – izdelava tort, zaposlitev ene osebe ter mo┼żnosti za bolj┼ío zaposlitvijo s pridobivanjem neformalnega znanja.

Povezava na spletno stran projekta

Vrednost projekta zna┼ía 55.885,90 EUR, sofinanciranje s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj pa je 42.614,06 EUR. Partnerji pri projektu so Fercar, s.p., UPI ljudska univerza, Lesmat, d.o.o. in Dru┼ítvo dvorec za kulturo in izobra┼żevanje.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î