GOZD PEKLA

GOZD PEKLA

60%

Gozdovi so plju─Źa Pekla

Trajanje: 15.9.2018 ÔÇô 30.6.2019

Tematski u─Źni poti krajinskega parka Ponikovski kras bomo povrnili sijaj, jo obnovili in nadgradili. Postala bo bolj prepoznavna in do┼żivljajsko ┼íe bogatej┼ía. V okviru projekta bomo na poti namestili dvojezi─Źne informativne table, ki bodo dodatno opremljene s QR kodo, nekaj tabel pa bo ozna─Źenih tudi z braillovo pisavo. Obiskovalce gozdov okrog jame Pekel bodo s ┼ítevilnimi aktivnostmi, delavnicami in promocijskimi dogodki seznanili, kako se lahko prilagajajo na podnebne spremembe, zakaj je pomembno ohranjati biotsko pestrost in kak┼íno vlogo imajo pri tem razli─Źni ekosistemi in ┼ítevilne ┼żivalske vrste.

Obnovljena pot bo dostopnej┼ía razli─Źnim ciljnim skupinam, turistom, rekreativcem, udele┼żencem ┼íole v naravi, slepim in slabovidnim.

Aktivnosti:

A1 Projektno vodenje in koordinacija
A2 Promocija in obve┼í─Źanje javnosti
A3 Obnova in nadgradnja u─Źne poti
A4 Animacija lokalnega okolja in javni nate─Źaj
A5 Strokovna vodenja, delavnice in dogodki.

 

Povezava na spletno stran projekta

Skupna vrednost operacije 36.616,01 EUR, odobrena sredstva sofinanciranja EKSRP 29.661,99 EUR (85%). Partnerji v projektu so Celjsko gozdarsko dru┼ítvo, Turisti─Źno dru┼ítvo ┼áempeter v Savinjski dolini, Ob─Źina ┼Żalec, Razvojna agencija Savinja ter Virant.si, trgovina in svetovanje, d.o.o.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î