V sklopu operacije bomo v prvi fazi izvedli prenovo kuhinje, s Äimer bomo poskrbeli za ustrezno infrastrukturo za izvedbo gostinsko-turistiÄne ponudbe samega objekta. Nato bomo izvedli dve kulinariÄni delavnici, ki bosta pilotni in se jih bo kasneje izvajalo za goste in obiskovalce. V sodelovanju z druÅ”tvom kmeÄkih žena se bo gostinska ponudba dodatno oplemenitila s turistiÄnimi vsebinami v okolici v povezavi s kulinariko (ogledi dobaviteljev in doživetja pri le-teh).
Cilji operacije
razvoj kakovostnih kulinariÄnih dogodkov in kulinariÄnih vsebin, vkljuÄevanje lokalnih ponudnikov v turistiÄno-gostinsko ponudbo, razvoj skupnih produktov, poveÄanje atraktivnosti obÄine Žalec in poslediÄno Spodnje Savinjske doline
Ciljne skupine
Ciljne skupine operacije: kmetje, podjetniki, lokalni pridelovalci starejÅ”i , mladi – vkljuÄevanje v izvedbo delavnic, sodelovanje pri pripravi produktov s ciljem, da le-ti prepoznajo turizem kot podjetniÅ”ko priložnost (morebiti kot samostojno zaposlitev , možnost zaposlovanja pri prijavitelju
Aktivnosti
GOMINÅ EK TECH, storitve , gostinstvo in proizvodnja d.o.o.: Celovita prenova kuhinje ā izvedena bo celovita prenova kuhinje z vsemi potrebnimi elementi (priloga ā ponudbe izvajalcev, iz katerih je razvidna natanÄna specifikacija), kar bo kljuÄno vplivajo na cilje operacije. Na ta naÄin se bo poskrbelo za kakovostno ponudbo in visoki nivo storitev v dediÅ”Äino Ā»obarvaniĀ« kuhinji in tudi dediÅ”Äinsko podobo celotnega objekta, s Äimer se bo zagotavljalo kakovostno in edinstveno izkuÅ”njo.
Kreativni dogodki in posredniÅ”tvo, GREGOR AUDIÄ s.p.: Izvedba 3 kulinariÄnih delavnic: Izvedlo se bo 3 tematske kulinariÄen delavnice, s Äimer se bo poskrbelo za kakovostno turistiÄno-kulinariÄno izkuÅ”njo
DRUÅ TVO PODEŽELSKIH ŽENA OBÄINE ŽALEC:Ā Sodelovanje pri razvoju dodatnih turistiÄnih vsebin kulinariÄnega produkta: Nadgradnja kulinariÄne izkuÅ”nje zvkljuÄitvijo vsebin lokalnega okolja (kulturna in naravna dediÅ”Äina, podeželje, lokalne zgodbe, miti in legende (vloga partnerja 2)