V sklopu operacije bomo v prvi fazi izvedli prenovo kuhinje, s čimer bomo poskrbeli za ustrezno infrastrukturo za izvedbo gostinsko-turistične ponudbe samega objekta. Nato bomo izvedli dve kulinarični delavnici, ki bosta pilotni in se jih bo kasneje izvajalo za goste in obiskovalce. V sodelovanju z društvom kmečkih žena se bo gostinska ponudba dodatno oplemenitila s turističnimi vsebinami v okolici v povezavi s kulinariko (ogledi dobaviteljev in doživetja pri le-teh).
Cilji operacije
razvoj kakovostnih kulinaričnih dogodkov in kulinaričnih vsebin, vključevanje lokalnih ponudnikov v turistično-gostinsko ponudbo, razvoj skupnih produktov, povečanje atraktivnosti občine Žalec in posledično Spodnje Savinjske doline
Ciljne skupine
Ciljne skupine operacije: kmetje, podjetniki, lokalni pridelovalci starejši , mladi – vključevanje v izvedbo delavnic, sodelovanje pri pripravi produktov s ciljem, da le-ti prepoznajo turizem kot podjetniško priložnost (morebiti kot samostojno zaposlitev , možnost zaposlovanja pri prijavitelju
Aktivnosti
GOMINŠEK TECH, storitve , gostinstvo in proizvodnja d.o.o.: Celovita prenova kuhinje – izvedena bo celovita prenova kuhinje z vsemi potrebnimi elementi (priloga – ponudbe izvajalcev, iz katerih je razvidna natančna specifikacija), kar bo ključno vplivajo na cilje operacije. Na ta način se bo poskrbelo za kakovostno ponudbo in visoki nivo storitev v dediščino »obarvani« kuhinji in tudi dediščinsko podobo celotnega objekta, s čimer se bo zagotavljalo kakovostno in edinstveno izkušnjo.
Kreativni dogodki in posredništvo, GREGOR AUDIČ s.p.: Izvedba 3 kulinaričnih delavnic: Izvedlo se bo 3 tematske kulinaričen delavnice, s čimer se bo poskrbelo za kakovostno turistično-kulinarično izkušnjo
DRUŠTVO PODEŽELSKIH ŽENA OBČINE ŽALEC: Sodelovanje pri razvoju dodatnih turističnih vsebin kulinaričnega produkta: Nadgradnja kulinarične izkušnje zvključitvijo vsebin lokalnega okolja (kulturna in naravna dediščina, podeželje, lokalne zgodbe, miti in legende (vloga partnerja 2)