LFA

LFA

60%

Laboratorij za fizikalne analize tal

Glavne aktivnosti operacije so opredeljene v ┼ítirih to─Źkah. Osnovna aktivnost bo vzpostavitev laboratorija za fizikalne lastnosti tal, kar vklju─Źuje posodobitev obstoje─Źega laboratorija, vzpostavitev laboratorijske opreme (Hyprop, Ksat, WP4-C, pe─Ź ÔÇŽ) ki bo omogo─Źala izvedbo fizikalnih (vodnozadr┼żevalnih) analiz tal. Vzpostavljen laboratorij z vso pripadajo─Źo opremo bo omogo─Źal izvedbo prakti─Źnih delavnic in izobra┼żevanj, kjer bodo izvajalci pridobili prakti─Źna in teoreti─Źna znanja o pomenu fizikalnih lastnostih tal za namakanje ter posledi─Źno strokovno pravilnemu izvajanju. V ─Źasu trajanja projekta se bodo vseskozi vodile aktivnosti promocije in obve┼í─Źanja javnosti o poteku operacije in dogodkih povezanih z njo. Klju─Źen u─Źinek promocije in izobra┼żevanj bomo dosegli ob pomo─Źi projektnih partnerjev, ki imajo potrebno znanje na podro─Źju namakanja in promocije.

Cilji operacije

Pri tem je klju─Źnega pomena, da imajo uporabniki namakalnih sistemov izdelane potrebne analize tal, ki so klju─Źnega pomena za pravilno izvajanje namakanja, ter da so izobra┼żeni ter razumejo osnovne zakonitosti izvajanja namakanja. Nestrokovno izvajanje lahko namre─Ź zelo negativno vpliva na kakovost.

Ciljne skupine

Pridelovalci hrane in kmetje, ki ┼że namakajo ali imajo namen s tem pri─Źeti , brezposelni in starej┼íi od 50 let, ki jih namakanje zanima in se ┼żelijo na tem podro─Źju izobraziti, zaposleni, ki i┼í─Źejo nove izzive in dru┼ítva, lokalne organizacije in strokovnjaki z razli─Źnih podro─Źij

Vrednost projekta zna┼ía 14.191,20 EUR, sofinanciranje s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj pa je 9.910,61 EUR. Partnerji pri projektu so In┼ítitut za hmeljarstvo in pivovarstvo, Marovt sistemi, d.o.o., KGZS zavod Celje, Izpostava ┼Żalec in Zdru┼żenje hmeljarjev Slovenije.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î