OZP

OZP

60%

Odstiranja znanj prednikov

Cilj projekta je na podlagi geomanti─Źnega vrednotenja potencialov vitalno-energijskih danosti in dedi┼í─Źine Polzele izoblikovati inovativno turisti─Źno ponudbo zelenega turizma; z izobra┼żevanji in poslovnim svetovanjem vzpostaviti nove in nadgraditi obstoje─Źe dejavnosti, povezati akterje v konzorcij za skupen nastop ponudnikov zelenega turizma na trgu ter s tem prispevati k prepoznavnosti Polzele in ┼íir┼íe pokrajine, razvoju novih zaposlitev in trajnostnemu razvoju obmo─Źja LAS SSD. Partnerji projekta so Ob─Źina Polzela, Turisti─Źno dru┼ítvo Ob─Źine Polzela, Medgeneracijsko dru┼ítvo Mozaik generacij Polzela, “Cornucopia” Zavod za prostor kulture, Kulturno dru┼ítvo Dobra ideja in Osnovna ┼íola Polzela.

Inovativna razvojna specializacija projekta je medsektorska sinteza dela s prostorom in ljudmi. S spremljanjem potreb okolja, mentoriranjem do lokalnih pobud in usposabljanjem akterjev. Mentorska vloga daje inovativne iniciative in svetovanje vklju─Źenim projektnim akterjem.

Strokovna podlaga prostorske geomantijske obravnave za razvoj turizma ovrednoti razvojne kapacitete urbanega obmo─Źja, izdela podlago za prostorska na─Źrtovanja ob─Źine, vitalno-energijski turisti─Źni zemljevid, projektne smernice in izhodi┼í─Źa za trajnostno na─Źrtovanje infrastrukture za bolj┼íe stanje okolja. S ciljem o┼żivitve okolja in razvoja mehkih vsebin, ki prispevajo k izbolj┼íanju kakovosti ┼żivljenja. Skrb za zdravo okolje zagotavlja zdravje prebivalcev in pozitivno ┼żivljenjsko naravnanost.

Aktivnosti projekta zajemajo

  • izobra┼żevanje in osve┼í─Źanje (z vklju─Źevanjem razli─Źnih strokovnjakov): Izobra┼żevanje in osve┼í─Źanje prispeva k prepoznavanju potencialov, ohranjanju narave in kulturne dedi┼í─Źine;
  • vzpostavitev konzorcija zelenega turizma: Oblikovana vsebinska obrazlo┼żitev- skupna vizija in poslanstvo, izhodi┼í─Źa in pravilnik konzorcija, oblikovanje logotipa in podpis pristopnih izjav ─Źlanov konzorcija.
  • promocija: Predstavitev smernic razvoja zelenega turizma in tiskovna konferenca. Organizacija SEMNJA DO┼ŻIVETIJ, ZNANJ IN PRIDELKOV za predstavitev nove turisti─Źne ponudbe s ┼íir┼ío promocijo v slovenskem prostoru Semenj predstavlja nadgradnjo obstoje─Źe sejemske dejavnosti v mestu. Vzpostavljena spletna stran in spletna promocija, objava ─Źlankov v lokalnih medijih, zgibanke, bro┼íure.

Vzpostavljene dejavnosti s promocijo pripomorejo k pove─Źanemu ┼ítevilu obiskovalcev in turistov.

S povezovanjem akterjev: ─Źlanov dru┼ítev, kmetov, mladih, starej┼íih ob─Źanov za skupen nastop na trgu obogatimo turisti─Źno ponudbo urbanega sredi┼í─Źa Polzele. S predavanji in predstavitvami v ostalih urbanih sredi┼í─Źih se model generiranja celostnega razvoja z mre┼żenjem ponudnikov in prepoznavanje potencialov za razvoj dedi┼í─Źine ob njenem ohranjanju ┼íiri na celotno obmo─Źje LAS SSD.

Vrednost projekta zna┼ía 25.064,00 EUR, sofinanciranje s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj pa je 19.868,80 EUR. Partnerji projekta so Ob─Źina Polzela, Turisti─Źno dru┼ítvo Ob─Źine Polzela, Medgeneracijsko dru┼ítvo Mozaik generacij Polzela, “Cornucopia” Zavod za prostor kulture, Kulturno dru┼ítvo Dobra ideja in Osnovna ┼íola Polzela.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î