PPTS

PPTS

60%

Povezovanje pivovarske tradicije s sodobnostjo

Na podlagi opravljenih analiz so zaznani pogoji za spodbujanje dejavnosti, ki zagotavljajo ohranitev ali pove─Źanje delovnih mest.

Postavitev male pivovarne in izvedba izobra┼żevalnih in drugih spremljajo─Źih aktivnosti bo tako direktno vplivala na izpolnitev cilja ┬╗Usposabljanja in izobra┼żevanja za ve─Źjo podjetnost podjetnikov, kmetovalcev in drugih, ki se ukvarjajo s pridobitno dejavnostjo┬ź preko ukrepa 1.3.1 ┬╗Krepitev znanj z usposabljanjem in izobra┼żevanjem akterjev, ki se ukvarjajo s pridobitno dejavnostjo┬ź.

Dodatno bo predlagana operacija, s postavitvijo male pivovarne, ki bo omogo─Źala razvoj infrastrukture za izobra┼żevanje na podro─Źju pivovarstva in razvoj novih podjetni┼íkih mo┼żnosti, prispevala tudi ciljem, ki so opredeljeni na podro─Źju 2 SRL LAS SSD.

Glavne aktivnosti

Glavne aktivnosti operacije so opredeljene v devetih to─Źkah. Osnovne aktivnosti bodo nabava vrelno/zorilnih tankov, nabava pivovarskega mlina, analizatorja za spremljanje pivovarskega procesa in energetska sanacija priprave tehnolo┼íke tople vode. Poleg omenjenih aktivnosti bomo v sklopu operacije usposobili pivovarskega mojstra za upravljanje pivovarne, ki bo v prihodnosti posredoval strokovne informacije obiskovalcem in zainteresirani javnosti. Tako bomo zagotovili trajnostne u─Źinke operacije tudi po njenem kon─Źanju. Po in┼ítalaciji bomo razvili vsaj dva nova pivovarska produkta. Pomembna spremljajo─Źa aktivnost bo izvajanje delavnic na podro─Źju ob─Źin LAS SSD z ZK┼áT ┼Żalec preko katerih bomo izobrazili in usposobili predstavnike turisti─Źnih dru┼ítev na podro─Źju pivovarske in hmeljarske tematike. S partnerjema Dru┼ítvom hmeljarjev, hmeljarskih stare┼íin in princes Slovenije in Hmezad export ÔÇô import d.d. bomo v novi pivovarni pripravili razli─Źna piva iz slovenskega hmelja in razli─Źnih sladov, ki jih bomo v namene izobra┼żevanja in promocije hmeljarstva predstavili na delavnici namenjeni hmeljarjem SSD, obstoje─Źim pivovarjem in tistim, ki jih to podro─Źje zanima. Ves ─Źas trajanja operacije in po njej bomo skrbeli za promocijo in obve┼í─Źanje javnosti o poteku operacije in dogodkih povezanih z njo.

Vrednost projekta zna┼ía 64.827,87 EUR, sofinanciranje s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj pa je 45.106,80 EUR. Partnerji pri projektu so In┼ítitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, Zavod za kulturo, ┼íport in turizem ┼Żalec, Hmezad export-inport, d.d. in Dru┼ítvo hmeljarjev, hmeljarskih stare┼íin in princes Slovenije.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î