SKUPN PLAC

SKUPN PLAC

60%

Ureditev skupnostnega prostora v Braslov─Źah

Skupn┬┤n plac ali ┬╗Ureditev skupnostnega prostora v Braslov─Źah┬ź, je projekt, s katerim je Ob─Źina Braslov─Źe v partnerstvu z Zavodom za izobra┼żevanje, kulturo, ┼íport in turizem ┬╗3 jezera┬ź in Kulturnim dru┼ítvom plesa in animacije Mavrica, uspe┼íno kandidirala na razisu Lokalne akcijske skupine Spodnje Savinjske doline.

─îlovek je dru┼żbeno bitje in ljudje potrebujemo drug drugega. Zato poleg bivalnega in delovnega prostora potrebujemo tudi skupne prostore, v katerih se neomejeno sre─Źujemo, spoznavamo in oblikujemo skupne vrednote, brez katerih ni skupnosti. Ob─Źina Braslov─Źe je tak┼íen prostor prepoznala na obmo─Źju ┬╗veseli─Źnega prostora┬ź, ki je trenutno namenjen zgolj ob─Źasnim dogodkom, predvsem v ─Źasu tradicionalnega Dneva hmeljarjev.

V okviru projekta bo izdelan komunikacijski na─Źrt (komunikacija na notranji in zunanji ravni), urejen bo prostor za brezskrbno dru┼żenje in ustvarjanje (brezpla─Źni wi-fi signal, urbana oprema in investicijsko vzdr┼żevanje ve─Źnamenskega kozolca), vse aktivnosti pa bodo ustrezno koordinirane in vodene v sodelovanju z uporabniki in oblikovalci vsebin. S projektom ┼żelimo vzpostaviti primer dobre prakse soodlo─Źanja skupnosti ter zagotavljati aktivno vklju─Źevanje v dru┼żbo in ve─Źjo prepoznavnost kraja.

Dogajanje na skupnostnem prostoru bo mese─Źno predstavljeno v dvanajstih ┬╗Braslov┼íkih novi─Źnikih┬ź.

 

Skrbnica projekta: Renata Marolt, Ob─Źina Braslov─Źe

Vodja programa: Jasmina Roter Jager

 

Povezava na spletno stran projekta

Vrednost projekta zna┼ía 65.565,36 EUR, dele┼ż sofinanciranja s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj zna┼ía 70 % oziroma 45.832,44 EUR. Partnerji pri projektu so Ob─Źina Braslov─Źe, Zavod za izobra┼żevanje, kulturo, ┼íport in turizem ┬╗3 jezera┬ź in Kulturno dru┼ítvo plesa in animacije Mavrica.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î