TGP

TGP

60%

Tekmovanje generacij pri prihrankih toplogrednih plinov

Operacija ┬╗Tekmovanje generacij pri prihrankih toplogrednih plinov┬ź je zasnovana na povezovanju u─Źencev osnovnih ┼íol in oseb, ki so vstopile v svoje tretje ┼żivljenjsko obdobje, iz ┼íestih ob─Źin (v nadaljevanju ┬╗udele┼żenci┬ź). Udele┼żenci se bodo povezali v skupine od najmanj ┼ítiri do najve─Ź osem ─Źlanov ter med seboj s pomo─Źjo posebej prilagojene internetne ra─Źunalni┼íke aplikacije, ki deluje v oblaku, tekmovali v doseganju prihrankov toplogrednih plinov na ravni gospodinjstev. Prihranki bodo vrednoteni glede na njihovo referen─Źno, t.j. preteklo, rabo energije v svojih domovih za ─Źas tekmovanja, ki bo v sklopu operacije potekalo od 15. 12. 2017 do 30. 4. 2018.

Operacija bo ozave┼í─Źala udele┼żence in posledi─Źno spodbujala k trajnostnem razvoju regije in skladno z zahtevami javnega poziva prispevala k re┼íevanju izzivov iz SLR LAS SSD z naslednjimi rezultati:

ÔÇó Prispevek k pove─Źanju trajnostne rabe energije in zmanj┼íanju toplogrednih plinov v sodelujo─Źih gospodinjstvih znotraj regije za najmanj 7 %.
ÔÇó Spodbujanje trajnostne raba energije v nestanovanjskem sektorju s prenosom znanja udele┼żencev iz doma─Źega okolja na slu┼żbeno.
ÔÇó Razvoj zelenih delovnih mest v zavodih z izobra┼żevanjem in aktivno vklju─Źitvijo klju─Źnih akterjev in odlo─Źevalcev (t.j. najmanj 6 delovnih mest).
ÔÇó Nadgradnja obstoje─Źih izobra┼żevalnih programov.
ÔÇó Ozave┼í─Źanje ob─Źanov prek razpolo┼żljivih diseminacijskih kanalov (t.j. najmanj 6 objav v ┼íestih razli─Źnih medijih).
ÔÇó Ve─Źja vklju─Źenost mladih, ┼żensk in drugih ranljivih skupin.
ÔÇó Prikaz aktivnosti pri prihrankih energije tudi pri lokalni pridelavi hrane in seznanjanje lokalnega prebivalstva z razpolo┼żljivimi ponudniki lokalne hrane in izdelkov (lokalna samozadostnost).
ÔÇó Prikaz dobrobiti trajnostne mobilnosti in spodbujanje razvoja infrastrukture na tem podro─Źju.
ÔÇó Ozave┼í─Źanje udele┼żencev o lokalni pridelavi ter mo┼żnostih uporabe energetskih rastlin na degradiranih obmo─Źjih.
ÔÇó Visok potencial izvedbe in nadaljevanje aktivnosti tudi po zaklju─Źku operacije, zaradi enostavnosti implementacije ter ┼íiritve koncepta operacije na druge zavode po ob─Źinah Savinjske regije.

V ─Źasu trajanja operacije bo izvedenih skupaj najmanj 45 predavanj in delavnic, v sklopu katerih bo neposredno usposobljenih najmanj 45 udele┼żencev.

Vrednost projekta zna┼ía 28.553,60 EUR, sofinanciranje s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj pa je 20.118,40 EUR. Partnerji pri projektu so Luka, d.o.o., Enervis, d.o.o., Zavod za trajnostni razvoj energetike in ekologije in Dru┼ítvo Univerza za tretje ┼żivljenjsko obdobje Vransko.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î