Povabilo k sodelovanju v LAS

Lokalna akcijska skupina (LAS) Spodnje Savinjske doline vabi zainteresirano javnost na obmo─Źju ob─Źin Braslov─Źe, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko in ┼Żalec k sodelovanju.

Decembra 2022 je bila v Uradnem listu objavljena Uredba o delovanju lokalnih akcijskih skupin in potrditvi strategij lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027. Uredba omogo─Źa delovanje LAS in pripravo razvojne strategije obmo─Źja do leta 2027.

V programskem obdobju 2021-2027 se bo pristop LEADER/CLLD izvajal kot del skupnega pristopa imenovanega lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost, v okviru dveh skladov:
ÔÇô Evropski kmetijski sklad za razvoj pode┼żelja (EKSRP)
ÔÇô Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR)

K sodelovanju vabimo dosedanje in nove ─Źlane, posameznike in predstavnike najrazli─Źnej┼íih organizacij z obmo─Źja ob─Źin Braslov─Źe, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko in ┼Żalec. Sodelovanje v LAS je prostovoljno in odprtega tipa, dostopno vsem. Sodelujete lahko tako, da se v─Źlanite v LAS ali pa se nam pridru┼żite pri na┼íih aktivnostih kot zainteresirani za razvoj obmo─Źja.


V mesecu aprilu 2023 ste vabljeni na animacijske delavnice (5.4. – Prebold, 11.4. – Vransko, 12.4. – Braslov─Źe, 18.4. – Tabor, 19.4. – Polzela, 25.4. – ┼Żalec; celoten seznam z lokacijami in termini je dosegljiv na tej povezavi), pripravili smo tudi obrazec za va┼íe projektne ideje, ki jih bomo zbirali do konca maja 2023 – povezava.

Napredek pri pripravi Strategije lahko spremljate na naslednji povezavi – https://las-ssd.si/2023/04/priprava_slr,


Vse dodatne informacije lahko prejmete po e-pošti las.ssd@ra-savinja.si ali na telefonsko številko 03 713 68 60.