Dobre prakse pri sosednjem LAS ZSŠD

V sredo, 27. 3. 2024 smo si člani LAS Spodnje Savinjske doline ogledali nekatere rezultate projektov LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline v programskem obdobju 2014 – 2023.

Najprej smo se ustavili na ogledu katedrale v Gornjem Gradu ter skozi pripoved Sare Bastel Grazer spoznali bogato zgodovino kraja in v galeriji Štekl okušali lokalno kulinariko, ki jo je pripravila kmetija Petek iz Tiroseka. Z udeleženci ekskurzije je izmenjal informacije tudi predsednik LAS ZSŠD in tukajšnji župan, g. Anton Špeh. Pred odhodom na Ljubno ob Savinji smo se v gostišču Menina ustavili na kavici. Nadaljevali smo s spoznavanjem muzejskih zbirk na Ljubnem ob Savinji in za kratek čas postali flosarji. Ana in Jedert sta predstavili zgodbo »lubenskih potic«, legendo o velikanu Krištofu in nas popeljali na virtualen flos. V pametni učilnici v OŠ Ljubno ob Savinji je ravnatelj, g. mag. Samo Kramer, predstavil nove metode poučevanja in nov pristop učenja, ki ga omogoča program digitalne pametne učilnice. V pametni učilnici nas je pozdravil tudi župan občine Ljubno, g. Franjo Naraločnik. Sledil je uradni del, 2. Skupščina članov LAS SSD, kosilo v gostišču Prodnik v Juvanju, nato pa še predstavitev delovanja TIC Mozirje, ki ga je predstavila Jasmina Roter Jager. Celotno zgodbo rezultatov projektov LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline je povezala predstavnica vodilnega partnerja LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, Zavoda Savinja, Ivanka Orešnik in na Ljubnem tudi Tamara Danijel. Za srčnost in strokovnost se jim iskreno zahvaljujemo.

Spoznali smo veliko rezultatov projektov LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline programskega obdobja 2014 – 2023 in sicer: Turizem SAŠA, KUL SAŠA, Zelena rezidenca, Mreža brezplačnih e-prevozov, Čebela BERE med!, Povezujmo se, Interaktivni turizem za vse, Mi smo SVETloba, Prva podeželska pametna učilnica in drugi.

Vsem se iskreno zahvaljujemo za čas, ki ste ga posvetili druženju in izmenjavi dobrih idej na strokovni ekskurziji LAS SSD v Zgornjo Savinjsko dolino. Verjamemo, da je vsakdo izvedel kaj novega in da je bilo druženje prijetno. 

Dober sosed je zlata vreden!