CENTER SODELOVANJA

CENTER SODELOVANJA

60%

Center za povezovanje lokalnih ponudnikov

Za Center sodelovanja, ki bo na enem mestu ponujal turisti─Źne informacije in lokalno pridelano hrano ter izdelke doma─Źe in umetnostne obrti, potrebujemo najprej ustrezno urejen prostor, ki bo pripomogel k povezovanju lokalnih dele┼żnikov za skupen nastop na trgu, skupno blagovno znamko, spletno prodajo. Center bo lociran v hi┼íi, ki predstavlja kulturni spomenik lokalnega pomena, zato s projektom dajemo pomen tudi dedi┼í─Źini kot razvojnemu dejavniku pode┼żelja, spodbujamo turizem in z njim povezane dejavnosti.

Osnovni infrastrukturni pogoji za vzpostavitev Centra za povezovanje lokalnih ponudnikov so zagotovljeni, vendar nujno potrebni obnove, s katero bomo pridobili lep┼íi in prijaznej┼íi prostor za prodajo lokalno pridelanih proizvodov in izdelkov umetnostne obrti ter za nudenje osnovnih turisti─Źnih informaciji.

V okviru obnove Schwentnerjeve hi┼íe, kjer bo vzpostavljen Center za povezovanje lokalnih ponudnikov, bomo izvedli gradbeno-obrtni┼íka dela: obnovili streho, zamenjali vse dotrajane dele konstrukcije, letvali streho in zamenja dotrajano ope─Źno kritino z novo ter sanirali dimnik in izvedli vse potrebne za┼í─Źitne plo─Źevinaste obrobe, ┼żlebove in snegobrane. Obnovili bomo tudi stavbno pohi┼ítvo in fasado, vse v skladu s kulturno varstvenim soglasjem in kulturno varstvenimi pogoji ┼ít. 02-831/32-96/03-DG z dne 16. 10 .2003 in kot je dolo─Źeno v Konservatorskem programu za obnovo objekta Vransko 25-Schwentnerjev hi┼ía, ┼ít. 02-831/8-96/00 z dne 29. 11. 2000.

Projekt bo izveden v eni fazi. Ob─Źina Vransko bo financirala izvedbo gradbenih del na objektu, partnerja, ZKT┼á Vransko in Turisti─Źno dru┼ítvo Gu┼ít Tabor, bosta sodelovala pri opremljanju prostorov. ZKT┼á Vransko bo nabavil omaro z vitrino za razstavo prodajnih artiklov, TD Gu┼ít pa hladilno omaro za prodajo suhomesnatih izdelkov, sira.

Kazalniki projekta:

  • ustvarjano novo delovno mesto;
  • urejen objekt Schwentnerjeve hi┼íe;
  • nabavljena oprema;
  • programi za doseganje vi┼íje kakovosti ┼żivljenja.

Povezava na spletno stran projekta

Vrednost projekta zna┼ía 148.378,07 EUR, sofinanciranje s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj pa je 46.572,19 EUR. Partnerji pri projektu so Ob─Źina Vransko, Zavod za kulturo, turizem in ┼íport Vransko ter Turisti─Źno dru┼ítvo GU┼áT Tabor.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î