EKO gajbico, prosim!

EKO gajbico, prosim!

60%

EKO gajbico, prosim!

LAS Spodnje Savinjske doline je skupaj s partnerskimi LAS iz Slovenije (LAS Zgornje Savinjske in ┼áale┼íke doline, LAS Raznolikost pode┼żelja, LAS Od Pohorja do Bohorja, LAS Obsotelje in Kozjansko) in Bolgarije (LAS Tundzha, LAS Balchik ÔÇô General Toshevo, LAS Elhovo ÔÇô Bolyarovo) pri─Źelo z izvajanjem operacije sodelovanja Eko gajbico, prosim!

Aktivnosti operacije se bodo odvijale v dveh fazah in bodo predvidoma zaklju─Źene v septembru 2024. Na obmo─Źju LAS Spodnje Savinjske doline kot partnerji poleg LAS sodelujejo ┼íe Ob─Źina Braslov─Źe, Ob─Źina Prebold, Ekokmetija ┼ákorjanc in Ekolo┼íka kmetija P┼íaker.

Rde─Źa nit vseh predvidenih aktivnosti je pove─Źanje dele┼ża in promoviranje ekolo┼íko pridelane hrane. Tako bomo opravili analizo ponudbe, z investicijami v novo solarno elektrarno, pnevmatski sejalnik, set za krmiljenje ter linijo za predelavo jabolk se bo pove─Źala koli─Źina ekolo┼íko pridelane hrane, z ureditvijo starih oz. vzpostavitvijo novih tr┼żni─Źnih prostorov pa bo dostop do kvalitetne hrane bolj kon─Źnemu kupcu prijazen. Predvideva se tudi izvedba ┼ítirih (4) naravoslovnih dni za O┼á, skupni katalog vseh partnerskih pode┼żelskih tr┼żnic in promocijska eko gajbica vseh ekolo┼íkih ponudnikov v projektu.

LAS Spodnje Savinjske doline bo s sodelujo─Źimi LAS sodeloval pri izvedbi skupnih aktivnosti projekta (analizi ponudbe ekolo┼íkih ┼żivil na obmo─Źju Savinjske regije, pripravi skupnega kataloga ponudbe ekolo┼íkih ┼żivil in oblikovanju promocijskih eko gajbic) ter poskrbel za prenos in implementacijo dobrih praks z obmo─Źij sodelujo─Źih LAS.

Skupna vrednost operacije za izvedbo vseh aktivnosti, ki jih bodo v ─Źasu operacije izvedli partnerji iz Slovenije in Bolgarije, zna┼ía 1.129.089,61 EUR z DDV. Sodelujo─Źim petim LAS iz Slovenije je bilo za operacijo sodelovanja odobrenih 492.379,97 EUR nepovratnih sredstev, od tega LAS Spodnje Savinjske doline s partnerji iz obmo─Źja 98.815,67 EUR nepovratnih sredstev.

Foto galerija

Video galerija

Obisk bolgarskih partnerskih LAS (6. – 8.10.2023)

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î