FIT JE HIT!

FIT JE HIT!

60%

Z gibanjem do bolj┼íega po─Źutja

Svetovna zdravstvena organizacija in nacionalne organizacije opozarjajo kako pomembno je telesna dejavnost za ohranjanje zdravja. Prav tako poudarja kako ┼íkodljivi so sedenje, stres in nepravilna prehrana ter s tem povezana prekomerna telesna te┼ża ter kroni─Źne nenalezljive bolezni (diabetes, sr─Źno ┼żilne bolezni). Ranljivim ciljnim skupinam in ┼íir┼íi javnosti ┼żelimo nuditi gibanje na prostem, so─Źasno pa vzpodbujati dru┼żenje in povezovanje za skupen cilj, izbolj┼íano zdravje in dobro po─Źutje posameznika. Prijavitelj odli─Źno sodeluje z vsemi vklju─Źenimi partnerji, celotno SSD in ┼íir┼íe (mediji, podporne in┼ítitucije), v skrbi za promocijo ┼íporta in zdravja v ob─Źini ter se povezuje s ┼íir┼íim obmo─Źjem SSD. V operaciji povezujemo partnerje, ki jim gibanje predstavlja pomembno preventivo zdravja in vklju─Źujejo prebivalce celotne doline (npr. sr─Źni bolniki v okviru koronarnega kluba ali pa ekipa ZD ┼Żalec – CKZ SSD, ki aktivno skrbi za preventivo zdravja prebivalcev SSD, vklju─Źno z ranljivimi skupinami).

Cilji operacije

vi┼íja kakovost ┼żivljenja z vlaganjem v ustrezno infrastrukturo, medgeneracijsko sodelovanje za spodbujanje zdravega in aktivnega ┼żivljenjskega sloga, mre┼żenje interesov in iskanje novih na─Źinov zaposlitvenih mo┼żnostih, skupnostno ukrepanje proti podnebnim spremembam

Ciljne skupine

otroci in mladostniki (┼żi─Źnica, uli─Źna vadba, otro┼íka igrala), starej┼íi od 50 let (fitnes na prostem za starej┼íe, rekreativce, dementne), invalidi, oz. gibalno ovirane osebe (dostopnost do ┼íportnih parkov in prilagojenih igral),brezposelne osebe (vklju─Źevanje v brezpla─Źne aktivnosti)

Vrednost projekta zna┼ía 58.362,59 EUR, sofinanciranje s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj pa je 38.993,34 EUR. Partnerji pri projektu so Ob─Źina ┼Żalec, Zavod za kulturo, ┼íport in turizem ┼Żalec (ZK┼áT ┼Żalec), Zdravstveni dom dr. Jo┼żeta Potrate ┼Żalec (CKZ SSD), Coda, tr┼żenje in svetovanje, ┼Żan Skok s.p. ter Koronarni klub Savinjska dolina ┼Żalec.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î