GOLAVŠKOV MLIN

GOLAVŠKOV MLIN

60%

Obnova kulturne dedi┼í─Źine Golav┼íkov mlin

Trajanje: september 2020 ÔÇô september 2021

Cilj operacije je obnova lokalne kulturne dedi┼í─Źine v prvotno obliko in okolju prijaznimi materiali. Golav┼íkov mlin je edinstven v lokalnem prostoru in najbolj primeren za prenos znanja na mlaj┼íe rodove. Obnovili bomo streho, stabilizirali stavbo ter obnovili kletne prostore. V teh prostorih bomo skupaj z partnerji v drugi fazi izvajali programe izobra┼żevanj. V istem prostoru bo tudi prostor za lokalno rokodelsko dru┼ítvo, kjer bodo izvajali stare obrti pletenja, kva─Źkanja itd. Dolgoro─Źni cilj je izvajanje vseh vrst izobra┼żevanj na mlinu, ki bodo lahko tudi ve─Źdnevna. V gornjih prostorih bomo dolgoro─Źno omogo─Źili tudi nastanitvene prostore.

Operacija se bo pri─Źela izvajati julija 2020, kjer bomo naprej opravili obnovo mlina. Streha, zamenjava dotrajanih stropnikov, obnova ometa, izvedba kanalizacije, izvedba estrihov v kleti, obnovitev stropa, sanitarij, ureditev sobe za dru┼ítva, ─Źitalnico, izobra┼żevanja, dru┼żenje, prenos znanja med generacijami.

Nato pri─Źnemo skupaj z partnerji pripravljati promocijo projekta ter obve┼í─Źanje javnosti o izvedbi programov. Izobra┼żevanja bodo potekala na UPI ┼Żalec in v mlinu , kjer imajo mre┼żo prebivalcev ob─Źin ki so ciljna publika. S tem pridobimo vse ob─Źine LAS. Vsebina predavanja bo prilagojena glede na strategijo Las-a. Ena tema bo za brezposelne mlade in tiste brez izobrazbe, bralna pismenost, varstvo okolja, medgeneracijsko povezovanje, svetovanje za znanje in karierni razvoj. V mlinu bo prostor namenjen za prenos znanja stare obrti med generacijami.

Cilji:

  • Novo delovno mesto: 1
  • Novo partnerstvo: 1
  • Nova izobra┼żevanja in usposabljanja: 6
  • Vlaganje v infrastrukturo: 1
  • ┼átevilo vklju─Źenih ranljivih skupin: 18
  • Prenos starih obrti na mlade: 1

Skupna vrednost operacije je 54.973,92 EUR, znesek sofinanciranja EKSRP zna┼ía 39.995,03 EUR (56%). Partnerja operacije sta Matic Golav┼íek, s.p. in UPI Ljudska univerza ┼Żalec.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î