Vsi na kolo

Vsi na kolo

60%

Vsi na kolo

Predmet operacije je vzpostavitev sistema izposoje javnih koles v Braslov─Źah in izvedba promocijskih aktivnosti in dogodkov za spodbujanje kolesarstva, kot oblike mobilnosti, in kolesarskega turizma z oblikovanjem kolesarskega turisti─Źnega produkta. Namen operacije je spodbuditi lokalno prebivalstvo, da bi postopno spremenili svoje potovalne navade in bi svojo pot namesto z avtomobilom opravili s kolesom ali pe┼í. Hkrati pa spodbuditi zunanje obiskovalce, da bodo na┼íe turisti─Źne znamenitosti obiskali s kolesom po sistemu ┬╗parkiraj in se odpelji s kolesom┬ź.

Cilji operacije

izbolj┼íanje stanja narave in okolja preko spodbujanja kolesarjenja kot oblike trajnostne mobilnosti, vzpostavitev sistema izposoje koles, izvedba promocijskih dogodkov za spodbujanje kolesarstva predvsem med ranljivimi skupinami, oblikovanje kolesarskega turisti─Źnega produkta

Ciljne skupine

Operacija naslavlja potrebe posameznikov in skupin tako iz vrst lokalnih prebivalcev in lokalnih ponudnikov ter kot zunanjih obiskovalcev. V okviru teh ciljnih skupin bodo neposredno ali posredno vklju─Źeni tudi posamezniki in skupine ranljivih; starej┼íi od 50 let, mladi do 30 let, predvsem otroci.

Vrednost projekta zna┼ía 51.691,69 EUR, sofinanciranje s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj pa je 34.786,22 EUR. Partnerji pri projektu so Ob─Źina Braslov─Źe, Zavod za izobra┼żevanje, kulturo, ┼íport in turizem 3 jezera ter Dru┼ítvo upokojencev Braslov─Źe.

DELI IN SOUSTVARJAJ
VE─î